Beställa en fabriksny Porsche

Beställa en fabriksny Porsche

Beställa en fabriksny Porsche

Att beställa en fabriksny Porsche är en konfigurationsupplevelse som inte liknar någonting annat. Man kan sitta i timmar och fundera över om det ena tillbehöret är bättre än det andra. Behöver jag till exempel sportstolar? Den vanliga stolen kanske räcker? Den är iofs sportigare än någonting annat jag suttit i, men ska jag kanske vara lite galen och gå “all-in” och köpa en skalstol i kolfiber?

Ska ratten vara lyxig i trä, eller kanske i kolfiber för att spara några gram? Eller ska jag välja alcantara eftersom jag också skall köra lite på bana? Frågorna är många och det finns knappast något rätt och fel.

Men paket då?

De flesta biltillverkarna har ofta ett antal paket, som förutom att de brukar vara rimligt prissatta, även tillför bilen ett grundutbud av värdefulla tillbehör. Porsches filosofi är istället att ge köparen all makt att själv välja hur bilen skall se ut och i vissa fall hur den skall fungera. Det sistnämnda handlar till exempel om Sport Chrono som tillsammans med PDK (dubbelkopplingslådan) får bilen att accelerera märkbart snabbare.

En del tycker det är ett sniket sätt att tjäna extra pengar när bilarna är så nakna, andra att det är ett Nirvana av självbestämmande. Hursomhelst är bilarna från Porsche generellt inte ens utrustade med t.ex. värme i stolarna. Det kan jag personligen tycka är lite märkligt då förmodligen alla ändå köper till det.

Summa summarum ger det här en oerhörd ångest huruvida “man gjort rätt val”. Och naturligtvis är ju rätt val helt beroende på vem man frågar…

Porsche 996 i beige med röda fälgar Porsche 997 i gult med blå inredning Porsche 996 med grön inredning

Testa själv!

Skulle du vilja testa att konfigurera upp en bil kan du göra det här http://modelstart.porsche.se Konfiguratorn är riktigt lättanvänd och du ser exakt hur din bil blir. Dessutom kan du spara din konfigurationskod om du vill skicka den till en Porsche-återförsäljare för en offert. Priset i konfiguratorn är listpriset, och några procent brukar det gå att få i rabatt (undantaget GT3 och GT3RS skulle jag tro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *