Det här med färgerna på Porsche 911 (speciallack)

Det här med färgerna på Porsche 911 (speciallack)

Om du inte vill gå hela vägen och beställa en unik färg (för brutalt mycket pengar) kan du välja någon av specialfärgerna. Dessa brukar vara något dyrare än de andra, men inte hutlöst. Dessutom är de oftast just lite speciella, så din bil förmodligen rätt unik i alla fall.

Hursomhelst, just nu är det färgerna Carmine Red, Crayon, Lava Orange samt Miami Blue som gäller.

Carmine red

Carmine red brukar vara den färg som Porsche officiellt sätter på sina GTS-varienter. Färgen är mörkt röd och passar riktigt bra till svarta detaljer. Ibland tycks den gå åt lila och ibland mot det oranga hållet. En svårfångad färg med andra ord…

Carmine red Carmine red

Crayon

Crayon är en ny helt galen färg. Den är smuts-grå-vit och än så länge inte speciellt vanlig. Jag har inte haft möjlighet att se den i verkligheten, men på bild ser den något märklig ut.

Crayon

Lava orange

Lava orange är känd från bland annat GT-bilarna (dvs främst GT3 och GT3RS). Färgen är klart “sportig” och passar bra på mer eller mindre vulgära banbilar. Trots det är den rätt frän på en vanlig 911a också. Det vill säga om man orkar åka runt med bil som bara skriker efter uppmärksamhet. En notoriskt svår färg att fånga på bild är det också… Om du gillar färgen men inte har råd med bilen finns den som en limiterad legobyggsats!

Lava orange Lava orange

Miami blue

Miami blue är en av de coolaste färgerna tycker jag personligen. Lite härligt smurf-blå och skulle passa perfekt i södra USA där man kör nercabbat mest hela tiden. Vi höll på att beställa vår 911a i den här färgen, men fegade ur i sista sekund. Tur kanske?

Miami blue Miami blue

Läs mer om andra färger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *