Porsches galnaste extrautrustning i läder till din 911

Porsches galnaste extrautrustning i läder till din 911

Om du älskar läder och fullkomligt vill drapera hela insidan på din 911a så är det inga problem. Porsche har med sin fulläderinredning inte lyckats täcka varje vrå utan det finns faktiskt lite grand kvar att göra! Jag tänkte lista mina fem favoriter av (o)nödvändiga lädertillval.

Luftutsläppslameller i läder

Smaka på ordet bara, luftutsläppslameller… Det handlar alltså om de där små plastbitarna som sitter vertikal i alla luftutsläpp i kupén. Dessa kan man naturligtvis få i läder. Dessutom kan man få dem i en avvikande färg gentemot sin vanliga läderfärg också. Med andra ord kan du till exempel ha röda luftutsläpp till en annars helsvart kupé. Priset ligger på 8600 kronor.

Porsche luftutsläpslameller i läder
Själva lamellerna är i läder. Vilket pilligt jobb att få till…

Läder i avvikande färg på växelspak

På växelspaken finns det en liten läderbit. Faktiskt ett par stycken om du utrustat din 911a med PDK-lådan. Hursomhelst, om du tycker att de här små läderbitarna har fel färg så går det naturligtvis att åtgärda. I vanliga fall följer färgen den som kupén har, men vill du som sagt ha en avvikande variant får du det till det facila priset av 7400 kronor.

Porsche växelspak PDK i läder
Läderbiten som här är i beige går att få i annan färg så klart.

Säkringsdosans lock i läder

I 911an finns det två säkringsdosor. Den ena sitter vid förarens vänsterben och den andra sitter vid passagerarens högerben. Luckan till säkringsdosorna är ungefär lika stor som ett A5-ark. Om man inte visste att de satt där de sitter, skulle man knappast se dem. Man ser dem definitivt inte utifrån bilen och knappt inuti heller eftersom de avsiktligt är placerade utom synhåll.

Men… Vill du gå hela vägen i bygget av ditt lädertempel måste dessa täckas. Och naturligtvis går det! I sammanhanget även för en ganska billig peng av 2800 kronor.

Porsches säkerhetsdosa lock läder
Säkringsdosans dörr i svart läder. Notera sömmen runt låset.

Bälteslås i läder

Den där plastklumpen, bälteslåset alltså, som du fäster säkerhetsbältet i, är i vanliga fall täckt av en mjuk filt. Detta för att låset inte skall skava och skramla mot den övriga inredningen där det ligger inklämt mellan stolen och konsolen. I baksätet syns knappt bälteslåset alls eftersom det ligger “i” kardantunneln. Faktum är att det är så undangömt så vår sex-åring har för korta fingrar för att knäppa loss sig själv. Jo, hon har normal fingerlängd.

För den nätta summan av 6200 kronor kan du dock slippa plast- och filtkänslan för att istället smeka läder när du skall sätta fast bältet.

Bältslås i läder
Själva bälteslåsen går att få i läder.

Bältesutsläpp i läder

Om vi stannar lite grand vid säkerhetsbältet så går det naturligtvis att hitta fler ställen att bekläda. Om låset kan vara i läder bör ju utsläppet i b-stolpen också kunna vara det? Ja, naturligtvis kan det vara det! Då kan du fingra på läder precis när du tar tag i bältet och sedan när du väl låser fast det. Fantastiskt! 4000 kronor fattigare blir du för det, men å andra sidan kan läderbiten vara i en annan färg också…

Bältesutsläpp i läder Porsche
Biten som bältet löper igenom är i vanliga fall i plast, men här i läder. Notera sömmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *