Besök på Porsche Center i Tyskland

Besök på Porsche Center i Tyskland

Under bilsemestern passade jag på att åka förbi ett par Porsche Center i Tyskland. Mest för att besöka deras butik-i-butiken där man kan köpa lite kläder, böcker, nyckelringar och annat småplock. Här i Stockholm har Smista en pytteliten shop, så min tanke var att i hemlandet borde det vara bättre ställt!

Till frugans och barnens stora förtjusning hann vi med hela två stycken Porsche Center. Det var Porsche Center i Garmisch Partenkirchen och Porsche Center Nord-West i Hamburg.

Porsche Center i Garmisch Partenkirchen

Garmisch Partenkirchen ligger i södraste Tyskland på gränsen till Österrike. Man kan (om inte annat) av bilutbudet förstå att det är en välmående liten ort. Så många Porschar av olika slag såg vi nog inte någon annanstans än i den orten. Därtill fanns det flådiga villor och ett shoppingutbud som inte gick av för hackor.

Porsche Center i Garmin Partenkirchen
Porsche Center i Garmisch

Beträffande Porsche Centret var det tämligen litet. Ett tio-tal bilar i hallen och ett litet större gäng utanför. Då det gällde tillbehör och andra gadgets så var de dock välsorterade.

Porsche Nobody's perfect T-shirt
En supersnygg tischa

Jag shoppade en ursnygg T-shirt (frugan hotade med skilsmässa) och ungarna passade på att köpa varsin nyckelring. Ett kort men roligt besök i ösregnet. För övigt var det rätt stora ögon när vi packade in ungarna bak i 911an och drog iväg…

Porsche Center Nord-West Hamburg

Skall man besöka ett Porsche Center i livet så kanske det här är det. Sjukt stort med säkerligen ett 100-tal Porschar på parkeringen och minst 30 bilar i hall. De har även en avdelning för “vintagebilar”, så är man sugen på någon gammal raritet går det tydligen att ordna (men det kommer till ett pris). Förutom bilar har man också en körsimulator för GT3. Den hann vi dock inte prova, men den som spar han har!

Familjen som kör Porsche 911 som familjebil
Familjen
Porsche Center Nord West Hamburg
En av parkeringarna
Porsche Center Nord West Hamburg
Ytterligare parkering

Tillbehör och prylar fanns det gott om. Jag shoppade loss på en tröja, en bok, nyckelringar och lite annat. Frugan som blivit varm i kläderna gick lös på en plånbok. Yngsta dottern tyckte vi skulle köpa en GT3 eftersom “den har ju större vinge, pappa”. Med det sista blev det inget, men det var rätt coolt att de hade fyra(!) GT3or i olika konfigurationer i hallen för provsittning/provkörning.

Porsche Center Nord West Hamburg
Välsorterad butik

En annan sak som jag uppmärksammade till skillnad mot hur vi är här hemma, är att tyskarna är modigare beträffande färger. Alla färger på bilarna fanns förstås representerade i hallen. Här hemma har vi i princip bara gråskalor på Porscharna vilket är lite tråkigt. Likaså gällde det inredningen. Betydligt fler bilar var utrustade med olika färgdetaljer (tex hade mer eller mindre alla bilar “deviated stitching”) än vad vi är vana vid här.

Grön Porsche 911

Hursomhelst, besöket i Hamburg var verkligen värd omvägen och jag kan varmt rekommendera Porsche Centret!

En reaktion till “Besök på Porsche Center i Tyskland

Kommentera