Trackday med Porsche Center Stockholm

Trackday med Porsche Center Stockholm

Så var det dags igen för en trevlig Trackday med Porsche Center Stockholm. Den här gången gick det av stapeln nere på Mantorp dagarna innan Porsche Carrera Cup finalen skulle köras. Vi som var medbjudna fick i vanlig ordning lufta våra egna bilar på banan, men även följa med ett par professionella förare! Osannolikt fort är väl bästa sammanfattningen beträffande medåkningen…

Upplägget

I vanlig ordning var det naturligtvis klanderfritt arrangerat. På torsdagsmorgonen bjöds det på en frukost från Pontus som var av det lite lyxigare slaget. Vi hälsades sedan välkomna och fick en genomgång av vad som skulle hända under dagen.

Frukost från Pontus
Frukost från Pontus

Efter säkerhetsinformationen fick vi ut och köra våra bilar på banan. Tyvärr var det ett ihållande regn som gjorde sikten dålig, men fördelen var å andra sidan att få uppleva hur 911an beter sig på halt underlag när den pressas. Många svansviftningar blev det innan vi fick kläm på vilka spår som var de lämpligaste utmed banan. Det kändes rätt bra att jag kört banan tidigare…

Wet Porsche 911
Blött, blött och lite till blött

Bakom kulisserna

Efter att vi varit på banan ett par timmar var det dags att gå i depå. Nu fick vi en unik inblick i hur teamen arbetar med Cup-bilarna och vad som händer “bakom kulisserna” en tävlingshelg. Vår guide var ingen mindre än Jocke Mangs (2017-års Carrera Cup vinnare).

Inside 911

Däck, däck och mer däck

Michelin, som är en av sponsorerna, visade upp ett antal däck och körde lite teori kring däck i allmänhet och deras sportigare varianter i synnerhet. En lustig sak är att trots Porsches djupa samarbete med Michelin, så sitter det Pirelli standardmonterat på Carreran!

Det pratades även om hjulvinklar, dämpare och alla möjliga inställningar som man kan göra på tävlingsbilarna och vad det får för resultat på banan.

Viktigt med vinklarna

Träningspass

Dagen avslutades sedan med att vi fick se när Carrera Cup-bilarna körde sina träningspass inför helgen. Om man tyckte att man höll bra fart själv på målrakan inför första kurvan, så ja… 🙂

Om Porsche Carrera Cup

Porsche Carrera Cup är Porsches officiella Carrera Cup-mästerskap i skandinavien och alla deltagande i mästerskapet tävlar med bilar av typen Porsche 911 GT3 Cup, modell 991 och 997. Under varje tävlingshelg körs ett träningspass, ett kval och två tävlingsheat på ca 20 minuter.

Kommentera