Ny bil, men inte Porsche!

Ny bil, men inte Porsche!

Jösses, vad är nu det här tänker ni? Ska han redan överge 911an? Nejdå, men 911an ska få en ny kompis!

Gamla kompisen

Som jag (kanske?) nämnt så har vi förutom 911an en liten Audi A3 också. A3an har vi haft i snart tre år och eftersom vi testade privatleasing så är det således snart dax att lämna in den.

Audi A3an som ny

Audin har varit en riktigt trevlig karamell och bland annat visat sig ha en grym byggkvalitet. Dessutom är den smidig och trevlig att köra (dock lite slö med 122-hästaren) och tillräckligt stor för vår familj. Nu är vi kanske lite skadade med tanke på 911ans bagageutrymmen, men i alla fall. Klart är att den gett en mersmak för märket!

Den nya kompisen

Så den nya kompisen kommer också att bli en Audi. Den här gången blir det dock en A5a Sportback med 252-hästaren. Dessutom fyrhjulsdriven vilket naturligtvis är trevligt i Stockholm där plogbilen aldrig syns till.

En röd Audi A5

Då det gäller utrustning är det ganska stor skillnad mot hur man konfigurerar en Porsche. I fallet med Audi är det paket som gäller. En del paket kan inte kombineras med andra och i andra fall måste paket kombineras med varandra. Snurrigt värre! Tur är i alla fall att Audi Danderyd har koll på läget!

Hur som, när vi konfigurerat klart visade det sig att vi valt mer eller mindre det mesta som gick att välja till. Min favorit kommer nog att bli “virtual cockpit“! Sjukt fränt!

Interiört

Då det gäller interiören tänker vi som med Porschen; svart läder är riktigt snyggt och praktiskt med ungar. Apropå ungarna får de en egen AC att leka med samt stolsvärme. Vidare valde vi till lite mer belysning, större stereo, navigation, sportstolar och virtual cockpit, mm.

Audi A5 interör

Exteriört

Frugan fastnade helt och hållet för den skumma färgen Nardo Grey. Att den ligger på motsvarande paint-to-sample kulörkartan hade tydligen ingen betydelse. Tillsammans med svart optik och ett par snygga fälgar så blev det faktiskt riktigt bra! Ska bli spännande att se i verkligheten!

Nardo Grey A5 Sportback, dock inte i svart trim

Nåja, nu är det bara att vänta till april…

Kommentera