2000 mil med Audi A5

2000 mil med Audi A5

Tiden och milen går fort! Nu har vi redan avverkat 2000 mil med bruksbilen, vår Audi A5.

Vi trivs med den!

Audin har visat sig vara riktigt, riktigt trevlig! Kvalitetsmässigt är den på topp och det finns inget som knakar, gnisslar eller liknande. Den känns helt enkelt solitt byggd. Dessutom är materialvalen också på högsta nivå och i jämförelse med 911an så ligger de på ungefär samma nivå. Ingen är väl varken bättre eller sämre på något. Mina personliga “best-of” är nog den underbara färgen Nardogrå, det riktigt snygga lädret och de fina kupelinjerna. Med andra ord har det varit behagliga 2000 mil utan några som helst negativa överraskningar.

Något mindre bra

Det finns faktiskt ett par mindre bra saker. Det ena är att rutorna är snyggt karmlösa, men har en hopplös förmåga att frysa fast. När det händer är det svårt som tusan att öppna och stänga dörrarna. Vid tillfälle skall jag försöka få tag på någon smörja som kanske kan hjälpa. En annan lite irriterande sak är växellådan. Inte själva växellådan i sig utan den elektroniska växelväljaren. Den är nämligen något långsam vilket jag (men inte frugan) upplever lite besvärande. Speciellt i situationer när man skall backa, köra fram, backa osv. Typiskt vid trånga parkeringar alltså.

Summa summarum

Trots att jag oftare än många andra byter fordon så kommer nog A5an att bli en keeper. Men det misstänkte jag att den skulle bli eftersom vi i familjen kört en A3a tidigare som vi blev väldigt förtjusta i!

Kommentera