Ett Monster har landat

Ett Monster har landat

En helt vanlig vinterdag var jag och en god vän och besökte MC-mässan i Friends Arena. Som sig bör fanns det massor av godsaker att kika på, och godast av dem alla var så klart Ducati. Oerhört vackra motorcyklar med en charm och karisma som få kan mäta sig med. Vid mässan upptäckte jag att man inte satt lika ap-aktigt som på mitt förra Monster, och vid en snabb koll med säljaren så visade det sig att geometrin förändrats fullständigt. Och den här gången till det bättre (behöver inte gälla alla förändringar som Ducati gör, det skall gudarna veta).

Provkörning

Efter lite funderande så var jag och besökte Ducati roadshow. Där fanns möjligheten att prova alla Ducatis hojar. Allt från glidaren Diavel till den fullkomligt galna Panigalen. Själv testade jag naturligtvis ett Monster 1200 S och föll pladask. Jösses vad fin den var att köra! Bromsar som var helt otroliga, ett ruskigt bra ljud och punch i överflöd. Det var bara hem och räkna lite, och vid den här tiden hade jag ju En ny Vespa 300 GTS Super Sport som stod hemma redan, vilket inte skulle uppskattas av den bättre häften…

Lingvalls Motor

Nåväl, efter att ha haft kontakt med några olika säljare så föll valet på att köpa Monstret hos Lingvalls Motor. Otroligt kompetenta och väldigt, väldigt trevliga! Dessutom hade de en kampanj på Monstren så i priset ingick ett slip-on från Termignoni. Låter minst sagt mumma!

Modifikationer

Det som gäller nu är att börja modifiera Monstret! Till exempel så ser ju “stjärten” inte klok ut. Förmodligen beror det på någon regel kring hur och var en regplåt får och skall sitta, men en liten lätt modifiering är inget som berör våra kära besiktningsmän. Hoppas jag 🙂

Vespan då?

Ja, vad som händer med Vespan är i dagsläget lite oklart, men förmodligen kommer den att säljas alldeles för tidigt. Just nu känns den rätt överflödig, men vi får väl se vad som händer framöver…

Kommentera