Monsterfix!

Monsterfix!

Ett Ducati Monster är ju aldrig riktigt klart från fabrik. Det behöver alltid modifieras på ett eller annat sätt och det absolut vanligaste är en sk “Tail Tidy”. I korthet går det ut på att man modifierar bakdelen på motorcykeln så att inte nummerplåten sticker ut så våldsamt långt.

Varför

Ur vissa vinklar ser bakdelen på Monstren gräsliga ut. Det är helt enkelt för långt överhäng bak för att linjerna skall vara harmoniska. Förmodligen handlar det om någon “minsta gemensam” regel för att motorcykeln skall få säljas på alla marknader. På bilden nedan syns tydlig hur långt Ducati har skjutit tillbaka regplåten… Den enda fördelen är förmodligen i regn där regplåten agerar stänkskydd.

Before tail tidy

Åtgärd

Så vad gör man då? Jo, beställer ett “tail tidy” kit såklart! Det finns en uppsjö av olika kit, men jag beställde ett som liknar det här https://www.hojstyling.se/produkt/evotech-perfomance-tail-tidy-till-ducati-monster-821/ Jag ville inte ha ett minimalt kit som gömmer regplåten under sadeln. Dessutom ville jag behålla originalbelysningen så gått det gick. Förutom det ville jag ha ett utseende som liknade originalet, men betydligt kortare.

Hur krångligt var det att fixa då? Jo, det tog ett par timmar. Först skulle den gamla delen bort och det var en hel del pyssel med det. Speciellt med kablaget som satt riktigt tight. När det väl var dags att monter in den nya delen så passade den inte helt hundra, dock så syns inte det om man inte ligger på backen och tittar upp under sadeln (vilket är sällan jag gör). Finishen i övrigt var klockren!

Pappa monterar
Ducati T-Shirt krävs för ett kvalitativt arbete!

Resultatet

Det blev riktigt bra och jag är supernöjd! Kolla nedan 🙂

Tail TidyTail Tidy

Kommentera