En Porsche 718 Spyder har landat

En Porsche 718 Spyder har landat

Ohh yes! Det gick inte att hålla sig speciellt länge förrän klådan kom. Klådan efter en ny härlig upplevelse med Porsche! Och vad kan vara bättre än en äkta GT-Porsche som man dessutom kan cabba ner?

Hur kom iden till detta?

När vi sålde 911an så fanns redan en tanke på en ny Porsche. Den här gången tänkte jag “komma tillbaka till rötterna” eller hur man nu skall uttrycka det. Jag och frugan hade ju tidigare en Boxster och den har verkligen etsat sig fast i sinnet som en sjukt rolig bil. Vi var runt i hela Europa på semestrar med den och känslan att åka tvåsitsigt och nedcabbat genom speciellt Sydeuropa är svårslagen.

911an var en sjukt rolig bil, men som jag skrivit om tidigare så blev de yngre förmågorna inte helt utom sig av kärlek. Så istället för som grundidén var, att använda 911an i ur och skur, blev det mer en rolig bil för oss vuxna. Och därför blev baksätet tomt. Och med tomt baksäte kan man lika gärna strunta i det och välja en annan Porsche.

Spydern

Som av en slump (eller inte) så visade Porsche upp sin nya 718 Spyder för ett par år sedan. En riktig GT-Porsche med en 4-liters sugmotor. Dessutom med en framvagn och bromsar direkt tagna från GT3. Faktum är att GT-avdelningen byggt chassit och aerodynamiken till bilen, vilket verkligen borgar för något speciellt! Vidare är designen unik med de karakteristiska “pucklarna” på den enorma bakhuven och man måste kliva ur bilen för att manuellt med handkraft cabba ner. Superläckert!

Jakten efter en ny Spyder började, och det är verkligen en typ av jakt. Det är nämligen inte bara att stövla in på ett Porsche-center och köpa en. Det är köer på köer för att få tag på en så kollad “slot”. Men det kommer jag att skriva om längre fram, för processen är rätt märklig, omständig och krånglig. Kanske lite hemlig också 🙂

Hursomhelst, vi fick till slut tag på en Spyder och den dök upp i Stockholm i mitten av Corona-sommaren. Hittills har vi bara hunnit med 200 mil, men vilka roliga mil!!! Jag kan redan nu säga att Spydern (utan tvekan) är den roligaste bil jag kört!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *