Det här med färgerna på Porsche 911 (standardlack)

Det här med färgerna på Porsche 911 (standardlack)

Färgen på en 911a kan göra att bilen uttrycker sig som en härligt sval, snabb GT-vagn till ett bansmiskande monster. För det sistnämnda kanske det krävs lite vingar och annat också, men bara färgen kan göra mer än susen.

Porsche erbjuder egentligen fyra typer av färger till 911an. Det är

Standardlack

Standardlackerna hos Porsche är riktigt prisvärda, de är nämligen gratis. Å andra sidan är de kanske inte riktigt så roliga som man först kan tro. I alla fall inte i mitt tycke. Hursomhelst, de som finns är vit, svart, gul och röd.

Den vita färgen har Porsche haft länge. Dock har nyanserna varierat med åren och den som finns nu är helt enkelt bara… vit. Eller något gräddvit kanske (speciellt i jämförsle med Carrera white)? För övrigt en ganska platt och “billig” färg. Lite som när folk köper tjänstebil och man vill ha en massa läcker utrustning och den snygga färgen måste stryka på foten. Man skulle ju kunna hävda att den känns “fräsch”, men är man inte Amerikan så… Ja, nog om det, så här kan den se ut.

Vit Porsche 991.2 Vit Porsche 991.2

Den svarta färgen är som vanligt fin när den är helt ren och nyputsad. Tyvärr är Porsches standardsvarta förmodligen “mjuk” då den verkligen är känslig för repor. Dessutom syns de något oerhört bra, så om du vill ha svart skulle jag verkligen rekommendera deras metallicvariant i stället.

Svart Porsche 991.2

Den gula färgen har även den funnits med länge. Ett tag var den lite gulgrön, sedan knallgul för att gå över till blekgul. Just nu är den lite svårdefinierad och det krävs att se den i verkligheten för att verkligen bilda sig en uppfattning om man gillar den eller inte. Själv tycker jag den kan vara cool och sportig, men i längden vete sjutton. Man ser även på bilderna att mycket har med hur bilen är fotad. Den ena är gul med dragning åt grönt och den andra är gul med dragning mot rött…

Gul Porsche 991.2 Gul Porsche 991.2

Till sist har vi den röda färgen. På bilderna kan man (beroende på fotograf och skärm) uppfatta den som allt från knalligt röd till lite åt det orange-röda hållet. I verklighen är den riktigt skarpt, intensivt röd. Skulle jag ha valt en standardfärg hade det blivit denna. Den får fram linjerna snyggt samtidigt som den ser sportig ut och det är en färg som jag inte tror man tröttnar på då det gäller denna typ av bil.

Röd Porsche 991.2 Röd Porsche 991.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *